VÅRA SPECIALITETER
Här finner ni information om våra specialiteter som ni fick ett smakprov av på vår första sida.
Dessa är b.la. vårt rökeri, våra kräftor, inlagda sillar, räksmörgåsar, vårrullar som ni dessutom kommer få receptet på och vår västkusttårta.
Vårt rökeri består av varmrökt lax, kallrökt lax, rökta makrillar, rökta räkor samt sillar och annat.
Vår varmrökta lax är känt för sin kvalité och sin goda smak, vi här på fiskhuset rekommenderar den starkt.
Havskräftorna som vi säljer är fiskade och kokade av oss. De är kokta i handplockad krondill och havsalt. Vilket ger kräftorna den magnifika smaken den har.
Detta är en av anledningarna till varför våra kräftor har en hög kvalité och är mycket populära bland kunderna.
När kräftorna byter skal blir skalet mjukt, men stjärten är fortfarande fin.
Skulle du inte vara nöjd med din vara går det att lämna tillbaks, då kräver vi kassakvitto och varan tillbaks.
OBS! kan du inte komma samma dag så går det bra att frysa in varan.
Våra vårrullar är asiatiskt insperarade och en succé hos oss.
Nu har ni även chansen att testa på receptet själva!
Gör Wandeeas vårrullar!!
"Perfekta som förrätt eller mellanmål"
Ingredienser:
1 paket färdig vårrulledeg (finns i asiatiska butiker)
rapsolja
Fyllning:
500 g morötter
750 g spetskål eller vitkål
250 g glasnudlar
500 g handskalade räkor
25 g vitlök
0,25 dl soja
0,5 dl ostronsås
0,5 msk socker
salt
Utför:
Lägg glasnudlarna i varmt vatten för att mjukna. Strimla grönsakerna fint och lägg i handskalade räkor. Blanda samman alla ingredienser till fyllningen och smaka av med salt. Ställ blandningen i kylskåpet över natten, så att smakerna hinner dra in.
Låt vårrulledegen tina. Lägg upp vårrulleplattorna med ett hörn mot dig. Fördela räkblandningen på mitten av plattorna. Vik in den nedersta fliken och rulla ihop. Vik in sidoflikarna innan du rullar det sista och limma ihop rullarna med en blandning av mjöl och vatten. Fritera vårrullarna några åt gången i rapsolja. Servera med sweet chilisås.
Lycka till!
© Copyright by Fiskhuset i Bua. All rights reserved.